hotel management system Plazaro

back

Mobilní check-in & Scan ID

22.3.2022

Vyplňování check-in údajů hostů přímo hosty s jejich vlastnoručními podpisy & skenování údajů z občanských průkazů a pasů.

Mobilní check-in & Scan ID

Mobilní check-in

Mobilní aplikace (iOS a Android) v nové sekci Check-in umožňuje vyplnit údaje o hostech přímo hostem (nebo pracovníkem na recepci) s možností připojit i vlastnoruční podpisy hostů. 

Je-li je otevřena Karta rezervace, do aplikace v sekci Check-in budou načteni hosté právě z této rezervace. Údaje o hostech nyní lze doplňovat či editovat v mobilní aplikaci. Po uložení informací v mobilní aplikaci budou informace okamžitě přeneseny do recepčního systému. V okamžiku vyplňování check-in údajů v mobilní aplikaci je editace Karty rezervace v recepčním systému uzamčena. V případě zavření rezervace v recepčním systému dojde k ukončení editace údajů v mobilní aplikaci. Po uložení nebo ukončení (tři tečky vlevo nahoře – Ukončit check-in) editace údajů v mobilní aplikaci dojde k odemčení Karty rezervace v recepčním systému.

Pokud se rozhodnete mobilní telefon pro vyplnění údajů zapůjčit hostovi, doporučujeme zapnout funkci Režim hosta (tři tečky vlevo nahoře – Režim hosta – vyplnění PINu, který je nastaven v Nastavení – Moduly – Mobilní check-in – Karta nastavení Mobilní check-in), pracovník recepce tuto funkcinalitu zapne pomocí vložení bezpečnostního PINu, díky čemuž bude aplikace přepnuta do Režimu hosta, což znamená, že je možné upravovat pouze check-in informace, ostatní funkce aplikace budou uzamčeny. Režim hosta je možné ukončit opětovým zadáním bezpečnostního PINu, čímž opět dojde k odemčení ostatní funkcí aplikace.

Je-li host cizinec, je pro něj možné zapnout jinou (např. EN) lokalizaci (tři tečky vlevo nahoře – zvolit dostupný jazyk).
Velkou výhodou Mobilního check-inu je možnost nechat hosta připojit vlastnoduční podpis, který se následně objeví v Kartě hosta a reportu z Domovní knihy, při tisku Karet hostů.

 

Scan ID

Nadstavbou modulu mobilní check-in je modul Scan ID, ten umožňuje skenovat osobní doklady hostů (občanský průkaz, pas) a výrazně tak urychlit proces check-inu, zejména u hostů z ciziny. 

V mobilní aplikaci (iOS nebo Android), na obrazovce Mobilního check-inu, je k dispozici tlačítko Scan ID, prostřednictvím kterého se dostaneme na obrazovku určenou pro skenování strojově čitelného textu z dokladů (občanský průkaz, pas).

Modul Scan ID je možné zapnout v případě aktivního modulu Mobilní check-in.

Co je potřeba? Zapnout v Plazaru výše zmiňované moduly v sekci Nastavení – Moduly. Stáhnout (iOS nebo Android) mobilní aplikaci, přihlásit se do mobilní aplikace svými přihlašovacími údaji a přejít do sekce Mobilní check-in.

Nápověda k modulům Mobilní check-in & Scan ID je zde.